Online bedrijven bereiken

Nieuws

Wat van zakken kun je het beste gebruiken als winkel zijnde?

Als winkeleigenaar dien je je bezig te houden met diverse zaken. Zo wil je zo klantvriendelijk mogelijk te werk gaan, maar dien je daarnaast ook de wettelijk geldende regels op te volgen.. Een regelgeving die bij vrijwel elke winkel voor verandering heeft gezorgd, is dat het plastic gebruik teruggedrongen dient te worden. Hierdoor mogen plastic zakken niet meer gratis weggegeven worden. Door men hiervoor te laten betalen wordt er een bewustwording gecreëerd en is de kans groter dat klanten een plastic tas hergebruiken. Mocht je nou echt voor verandering willen zorgen, dan is het een goed idee om te kijken naar de alternatieven.

 

Een papieren zak is stukken minder slecht voor het milieu

Er werd een periode gedacht dat papieren zakken nog slechter voor het milieu waren dan plastic zakken. Na diverse onderzoeken blijkt dit niet het geval te zijn. Mede daarom zie je tegenwoordig dat er weer veel papieren zakken in omloop zijn. Als jij als winkeleigenaar bij wilt dragen aan een verbetering van het milieu, dan doe je er goed aan om papieren zakken mee te geven. Daarnaast kan een papieren zak ook iets unieks hebben. Papieren zakjes zijn dus niet alleen minder slecht voor het milieu, maar dragen ook bij aan het imago van je winkel.

 

Zorg voor zakken die herbruikbaar zijn

Mocht je nou echt verandering willen maken, dan kun je er ook voor kiezen om iets meer geld te investeren in de zakken die je aanbiedt aan je klanten. Jij kunt er namelijk voor zorgen dat zij de tas die ze bij de producten krijgen, hergebruiken. Naast dat dit goed is voor het milieu, werkt het ook erg goed als reclame. Zo zullen mensen deze tassen niet alleen gebruiken voor in jouw winkel, maar bijvoorbeeld ook voor de boodschappen. Als anderen de tas mooi vinden, dan is de kans groter dat zij een kijkje willen nemen in jouw winkel.

 

Kleine producten verpakken

Als je ergens een grote hoeveelheid producten kunt krijgen voor een aantrekkelijke prijs, dan kun je ervoor kiezen om deze zelf opnieuw in te pakken. Het kost wat meer tijd,  maar kan uiteindelijk wel zorgen voor een hogere winst. Daarnaast heb je ook een invloed op de soort en de grote van het verpakkingsmateriaal dat wordt gebruikt. Plastic zakjes heb je namelijk in diverse vormen en maten en als je efficiënt te werk gaat, zijn er minder zakjes nodig. Hierdoor ben je zowel goed bezig voor je bedrijf als voor het milieu. 

 

Geef een reactie