Online bedrijven bereiken

Nieuws

Tip voor betere concentratie: telefoontas

telefoontas

Waarschijnlijk heb jij hier ook wel eens last van: je hebt een drukke dag op kantoor en een hele waslijst aan taken die je nog moet uitvoeren. Toch lukt het je niet goed om de concentratie te vinden en aan één stuk door aan een bepaald project te werken. Je telefoon leidt je namelijk de hele dag af met berichten, belletjes en notificaties. Een telefoontas kan in situaties zoals deze een enorme uitkomst zijn. Wij adviseren je dus ook zeker om dit product eens uit te proberen binnen je bedrijf. In deze blog geven wij je tips om een betere concentratie te realiseren met dit hulpmiddel.

Hoe ziet een telefoontas er uit?

De telefoontas is een een vrij nieuw product. Niet iedereen weet dus nog van het bestaan af of weet precies wat het is. Op onderstaande foto zie je een model telefoontas. Deze organizer voor telefoons kenmerkt zich door de verschillende genummerde zakken. In elke zak kan een telefoon worden opgeborgen. Doordat de opbergvakken genummerd zijn, kan iedereen een eigen plekje voor zijn apparaten uitkiezen en onthouden. De telefoontas neemt met zijn 59 bij 78 centimeter niet te veel ruimte in en is verder uitgevoerd in een neutraal donker kleurenpalet. Daarnaast kan de organizer door het handige haken en ogen systeem overal gemakkelijk worden opgehangen.

telefoontas

Betere concentratie

Concentratieverlies als gevolg van (overmatig) telefoongebruik is niet iets wat wij alleen zelf zo voelen. Ook steeds meer psychologen en huisartsen uiten hun zorgen over het negatieve effect dat telefoons op onze gezondheid kunnen uitoefenen. Sterker nog, het gebruiken van een smartphone tijdens werktijd leidt niet alleen tot een mindere concentratie, maar ook tot ernstige gevolgen zoals oogschade, een constant rusteloos gevoel of het kan mensen totaal in zichzelf laten keren. Er wordt soms zelfs al voorzichtig van ware smartphone verslavingen gesproken.

Daarom adviseren wij bedrijven om de telefoontas op de werkvloer te introduceren. Deze opberger voor telefoons geeft mensen namelijk de mogelijkheid om hun telefoon even uit het zicht te leggen op een centrale plek, waardoor je ongestoord te werk kan gaan. Deze tas is effectiever dan de telefoon zelf in een lade of eigen tas opbergen. Wanneer je namelijk besluit om je telefoon weer te gebruiken, moet je naar de centrale plek toe gaan. Dit creëert een lichte sociale controle, waardoor men niet zomaar hun telefoon pakt zonder dat het echt nodig is.

Vanuit bedrijven die de telefoontas al hebben ingevoerd horen wij uitsluitend zeer positieve geluiden! Natuurlijk is het in het begin voor iedereen even wennen, maar een verbeterde concentratie is een effect wat bijna elke gebruiker al snel persoonlijk heeft mogen ervaren.

Geef een reactie