Online bedrijven bereiken

Nieuws

Stress… Hoe los je het op?

Mijn werk is zoals dat van zovelen van tijd tot tijd stressvol. Als afgestudeerde van de Technische Universiteit Delft kreeg ik vrij snel een baan aangeboden van een architectenbureau in dezelfde stad. Hoewel ik architect zijn altijd al heb geambieerd,  bleek het een zware baan te zijn. Het is niet per definitie moeilijk. Algebra en letterlijk ruimtewetenschappen, dat zijn pas moeilijke complexe bananen. Het verschil zit hem niet het feit dat je moeilijke dingen moet doen, maar vooral dat je heel erg veel moet doen. Als architect heb je te maken met veel verschillende partijen. Elk van deze partijen wil natuurlijk zijn of haar belangen barmhartigen. Dit is logisch, maar kan veel stress opleveren. Bij mij is dit altijd goed gegaan. Na mijn studie besloot ik te werken bij het architectenbureau en daar werk ik nu al blij vijf jaar. Helaas is er laatst iets gebeurd waar ik niet helemaal tevreden over ben. Ik kreeg te veel werk naar me toe geschoven. Dit is begrijpelijk sinds veel mensen in het bedrijf zijn gestopt om ergens anders te werken, maar het maakt mijn situatie er alleen maar slechter op. Er is immers maar zoveel wat je op een dag kan doen. Ik sprak er met vrienden over in de kroeg en die klaagden graag luidkeels over dat zij het ook zo druk hadden. Toch denk ik niet dat ze me goed begrepen. Ik kreeg het namelijk erg druk, te druk om zelfs maar normaal te slapen. Wanneer werk je op zo’n manier aan het beïnvloeden is dan gaat er iets mis. Je moet immers een prettig leven naast je baan kunnen hebben. Het is niet het doel van de werkgever om je leven zo zuur mogelijk te maken.

De oplossing

Op een zekere maandagochtend stapte ik naar mijn werkgever om hem mijn situatie uit te leggen. Ik was prettig verrast door zijn reactie. Hij sloeg een arm over mijn schouder en zei vlot dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Hij zou me niet per se helpen, maar het bedrijf had sinds kort iemand ingehuurd die daar een speciale opleiding voor had gevolgd. Volgens mij noemde mijn baas het een opleiding vertrouwenspersoon. Deze persoon heet Anna en zij zou me helpen mijn rust te vinden zodat ik na het werk gewoon weer kon slapen. Ze wist door middel van begeleiding en meditatie mij weer op het rechte pad te zetten. Een paar simpele dingen zoals een gesprek hebben over wat je wel en niet aankan helpen al heel veel. Zo kon ik vertellen dat mij teveel werk was opgedragen de laatste tijd. Omdat dit via Anna ging wordt er direct iets aan gedaan. Mocht u bedrijf ook zo’n persoon hebben, vraag er dan naar. Ze kunnen en willen u helpen!

Geef een reactie