Online bedrijven bereiken

Nieuws

Wil je graag op de weg aan het werk zijn?

opleiding verkeersregelaar

Een paar jaar geleden is de leeftijdsgrens dat je auto rijles mag nemen gedaald naar 16,5 jaar. Vroeger was dit pas vanaf 18 jaar, maar tegenwoordig mag dit dus al vanaf 16,5 jaar. Een aantal mensen vinden het eng om al zo jong te beginnen met rijlessen, maar het meerdere deel gaat gelijk vanaf 16,5 jaar of 17 jaar al van start. Dit zorgt er natuurlijk voor dat er opeens veel meer vraag is naar rijlessen en de rijscholen krijgen het er maar druk mee. Veel rijscholen hebben te weinig personeel en zijn dus op zoek naar mensen die hen kunnen helpen.

Opleiding voor rij instructeur

Er zijn verschillende bedrijven waar je een cursus of opleiding kunt doen om rij instructeur te worden. Veel mensen onderschatten hoe leuk een baan als rij instructeur eigenlijk wel niet is. Het is een afwisselende baan, geen één dag is hetzelfde. Je leer elke dag weer nieuwe mensen kennen en je kan zelf je werktijden bepalen. Je natuurlijk bij een bedrijf in loondienst gaan maar je kan ook een eigen rijschool beginnen. Er zijn drie soorten studievarianten waar je uit kan kiezen. De eerste optie zijn gewoon klassikale lessen. Dan moet je 1 of 2 keer per week naar school. Dit kan overdag, in de avonduren of zelfs op de zaterdag als je dat zou willen. Je wordt goed begeleid met een eigen mentor. Hou je er nou wat minder van om 1 of 2 keer per week naar school te gaan of heb je weinig tijd dan is Blended learning wel iets voor jou. Bij deze methode kom je eens in de 3 weken naar school voor een klassikale les. De rest van de tijd werk je zelf aan je huiswerk. En als laatste is er ook nog E-learning. Met e-learning bepaal je zelf waar en wanneer je leert. Je krijgt alle lesstof op je laptop en je maakt ook de toetsen online.

Verkeersregelaar

Als je er nou wat minder van houdt om in de auto te zitten maar sta je liever op de weg zelf? Dan is de opleiding verkeersregelaar misschien wel iets voor jou. Bij een werk aan de weg of andere obstakels sta jij er dan om ervoor te zorgen dat iedereen veilig op de weg kan rijden. In een vierdaagse opleiding worden alle kneepjes van het vak aan jou geleerd. Je leert niet alleen de basisregels, maar ook handige skills zoals het gebruik van een portofoon en het omgaan met lastige situaties, zoals boze bestuurders. Na vier dagen is het dan tijd voor het echte examen. Je wordt beoordeeld door een politieagent. Als je hier voor slaagt ben je officieel verkeersregelaar.

Geef een reactie