Online bedrijven bereiken

Nieuws

Ouder worden

Mijn ouders zijn best op leeftijd en dat merk ik de laatste tijd steeds vaker. Het is nog niet zo erg dat het hele huis aangepast moet worden maar er moeten wel wat kleine dingen gebeuren zodat het voor hun gewoon aangenamer wordt. Want gevaar zit in een klein hoekje en zeker als je oud wordt moet je zien te voorkomen dat er iets gebeurd. Sowieso is mijn motto “liever voorkomen dan genezen” dus ben ik samen gaan kijken met mijn ouders wat er kon gebeuren.

 

Verlichting

Ik hoor mijn ouders altijd klagen over de slecht verlichting in huis maar wat kan je allemaal doen? Mijn ouders houden van een sfeervol huis dus hoe doe je dat? Voor mijn ouders had ik een expert ingehuurd die gaat samen met hun kijken naar de verschillende opties. Zeker in de badkamer kunnen ze wat extra licht gebruiken want daar hebben ze nu een plafonlamp dat is niet voldoende. Hij zei meteen ik heb hele handige inbouwspots voor in de badkamer die voor perfect licht zorgen. Deze lichten kun je dimmen dus hoef je niet de hele tijd in het ongezellige licht te staan. Ook de slaapkamer kon wat aanpassingen gebruiken en dat wist hij goed te vertellen. Samen met mijn ouders gaat hij een plan maken en dit ook meteen uitvoeren. Want licht is echt een van de belangrijkste dingen om goed te kunnen zien.

 

Opties

Online vind je de beste tips om je huis zo veilig mogelijk te maken. Mijn ouders zijn nog niet zo oud dat alles nodig is maar ik vind het wel fijn dat we eens naar alle opties kijken. Mijn vader heeft iets meer ondersteuning nodig dan mijn moeder maar dat maakt helemaal niet uit. Voor hem hebben we beugels laten plaatsen in de badkamer want er is een klein opstapje als je de douche in moet en dat kan soms gevaarlijk zijn. En nu we toch bezig zijn met veranderen kunnen we dat meteen mooi instaleren. Want ik moet er niet aan denken dat hij op een dag daar onderuit gaat en iets breekt. Mijn vader is altijd van de gadget geweest dus samen met mijn broer is hij gaan kijken naar handige gadget in huis. En ik kan je vertellen er zijn er zoveel op het moment en zeker voor ouderen zijn er hele handige apparaten die het leven gemakkelijker maken maar ook veiliger. Ik ben blij dat mijn ouders enorm openstaan voor deze aanpassingen want nu kan ik ook met een gerust hart slapen.

Geef een reactie