Online bedrijven bereiken

Nieuws

Door IT outsourcing focus op juiste zaken

IT outsourcing plaatje

Als je groeit met je bedrijf komen er veel vragen op je af die je moet oplossen. Denk daarbij aan financieringsvraagstukken en personeelsvraagstukken. Zeker die laatste kan een behoorlijk uitdaging zijn gezien het tekort wat er op dit moment is op de arbeidsmarkt. Ook op het gebied van IT spelen er vraagstukken waar je een besluit over moet nemen. Als je groeit zal de behoefte aan goede IT toenemen en wordt het complexer. Veel groeiende bedrijven kiezen daarom voor IT outsourcing. Dit kan je overigens volledig doen of je kunt een deel van je IT outsourcen. Maar hoe gaat het verder in zn werk en wat levert het op? In dit blog vertellen we er graag meer over.

Hoe gaat IT outsourcing in zn werk?

Als je IT outsourcing overweegt dan ga je tegen verschillende zaken aanlopen. Want het is niet altijd zo dat je het volledige beheer van je IT door een andere partij laat doen. Je kunt het ook deels doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een proces dat vooral door IT wordt georganiseerd uit te besteden. Als je voorraad beheer voornamelijk door IT wordt gemanaged kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om IT outsourcing op dit proces te doen. Ook kunt u ervoor kiezen om IT outsourcing op voorzieningen te doen. Bij een voorziening kun je denken aan bijvoorbeeld werkplek beheer. Het zorgen dat op IT vlak de werkplekken goed werken besteed je dan uit aan een externe partij. Naast dat zij zorgen dat de werkplekken goed werken en zijn voorzien van de benodigde software verlenen ze ook service. Als een medewerker dus een vraag heeft of problemen met de werkplek dan kan je de vraag stellen aan de externe partij. Ook het beheer van je cloudomgeving hoort bij deze manier van IT outsourcing.

Waarom IT outsourcing?

Er zijn meerdere redenen om IT outsourcing te overwegen. Belangrijkste is dat je hiermee je IT flexibeler inricht en je makkelijker kunt mee ontwikkelen met de IT mogelijkheden. Deze mogelijkheden met IT ontwikkelen zich in sneltreinvaart om hier in mee te gaan als je zelf je IT doet is veel lastiger. Dit omdat er vaak onvoldoende focus op is. Ook kan je IT makkelijker meebewegen met de groei die je doormaakt als bedrijf. Als laatste is door IT outsourcing de IT binnen je bedrijf minder kwetsbaar. Als je het intern organiseert zijn er vaak maar 1 of 2 mensen verantwoordelijk voor. Is er één ziek of op vakantie dan komt de continuïteit al in gevaar.

Geef een reactie