Online bedrijven bereiken

Nieuws

IT kennis opdoen volgens de nieuwe manier

It kennis

IT kennis opdoen gebeurt tegenwoordig niet meer op de ouderwetse manier. We zijn allemaal gewend om dingen klassikaal of uit boeken te leren. Iedereen is online te vinden. Voor veel IT professionals is het belangrijk om de IT kennis te blijven verfrissen. Mede door krimpende opleidingsbudgetten worden veel sessies nu online geven. In mijn zoektocht voor Stbedrijfsadvies.nl kwam ik uit bij een aanbieder van online trainingen en cursussen. Mijn IT kennis is dankzij deze manieren echt gegroeid. In mijn blog vertel ik er daarom graag meer over.

IT kennis verbeteren met het 3C model

In het verbeteren van de IT kennis is het 3C model een zeer belangrijk onderdeel. De 3 C’s staan voor Cultuur, Capability en Commitment. Veel bedrijven gaan de fout in door zich alleen te focussen op de Capability. Hierbij gaat het om de prestaties en hoe iets operationeel is geregeld. Het heeft meer te maken dan alleen met kwaliteiten, maar ook met cultuur en commitment. Deze drie elementen samen vormen de weg naar succes. Het zijn de drie drijvers om IT kennis tot een hoger niveau te tillen.

Waarom continu IT kennis verbeteren belangrijk is

Uit onderzoek blijkt dat het omarmen en implementeren van continu leren zorgt voor een sterke verbetering van de IT kennis en daardoor verbeterde bedrijfsresultaten. Het onderzoek zegt dat door het proces van continu leren de omzet gemiddeld met 10% kan stijgen. Naast het feit dat iedereen meer leert, is de tijd die iemand kwijt is aan leren ook veel korter. Ook blijkt dat gecertificeerde IT werknemers 17% productiever zijn en dat de kans dat een IT personeelslid verdwijnt 7% lager is. Ben je een werkgever? Vergeet dan die klassikale kennissessies om de kennis van personeelsleden te verbeteren. Als je ervoor kiest om een online platform aan te bieden, dan kan je profiteren van alle resultaten die ik zojuist heb genoemd.  

Een persoonlijk leerpad

Iedereen wenst een persoonlijk leerpad om op zijn of haar eigen manier en tempo meer kennis op te doen. Continu leren gaat samen met een online platform die werknemers vaak zelf kunnen inrichten. Dat is niet alleen prettig voor alle werknemers, maar ook voor jouzelf. De weg naar succes ligt in het individuele en online leren. Alle leerlingen hebben inzicht in hun eigen voortgang en de leidinggevende kan alles eenvoudig controleren. Een online omgeving is ideaal om IT kennis op te doen.

Geef een reactie