Online bedrijven bereiken

Nieuws

Hoe moet je een bedrijfspand beveiligen?

mistgeneratoren

Als ondernemer heb je veel aan je hoofd. Je bent bezig met verschillende zaken rondom je bedrijf. Wat ondernemers wel eens vergeten is om een goed beveiligingssysteem te plaatsen in hun bedrijfspand. Dit is een groot risico omdat er veel waardevolle spullen in het bedrijfspand staan. In deze blog zal ik kijken hoe je ervoor kan zorgen dat je bedrijfspand goed beveiligd is, zodat je met een goed gevoel kan afsluiten.

Camera

Het plaatsen van een beveiligingscamera is altijd een goede zet om je bedrijfspand te beveiligen. Een bewakingscamera heeft namelijk een afschrikkende werking, als inbrekers de camera zien zullen ze wel twee keer nadenken voordat ze inbreken. Je kunt ook een camera kopen die kan bewegen, hierdoor kan je een groter gebied zien. Er zijn zelfs camera’s die automatisch reageren als er beweging in de omgeving is, zodat de inbrekers altijd goed op beeld staan. Zorg er wel voor dat de camera van voldoende kwaliteit is, veel oude bewakingscamera’s hebben namelijk niet zo’n goed beeld kwaliteit. Hierdoor kan de politie de inbrekers niet altijd goed identificeren. Een beveiligingscamera is echter vooral een repressief middel tegen inbraak. Als je inbraak echt wil preveniëren zal je ook andere middelen nodig hebben om je bedrijfspand te beveiligen.

Alarmsysteem

Een alarmsysteem is ook heel nuttig om je bedrijfspand goed te beveiligen. Er zijn echter verschillende alarmsystemen en het is belangrijk om een goed alarmsysteem te installeren. Een goed alarmsysteem kan worden verbonden met bijvoorbeeld je mobiel. Zo krijg je een melding wanneer het alarm afgaat en kan je snel de politie bellen. Als je alarmsysteem nergens mee verbonden is zal het alarm alleen maar afgaan, zonder dat er actie wordt ondernomen. Ook is er onderscheid tussen alarmsystemen die werken op beweging en alarmsystemen die reageren op warmte. Een warmte alarmsysteem zal niet afgaan als er bijvoorbeeld een deur dicht klapt.

Mistgenerator

Mistgeneratoren zijn een heel goed systeem om ervoor te zorgen dat dieven niks mee kunnen nemen. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt rookbeveiliging ervoor dat er veel mist wordt gegenereerd als het alarm afgaat. Hierdoor kunnen inbrekers niks meer zien, zodat ze ook geen spullen kunnen meenemen. De mist is echter geen rook, hierdoor zal er geen vervelende geur in het bedrijfspand achterblijven. Na 15 minuten is de mist ook volledig weggetrokken zonder sporen achter te laten. Mistgeneratoren zijn dan ook de perfecte manier om het inbrekers heel erg lastig te maken.

Geef een reactie