Online bedrijven bereiken

Nieuws

Een zakelijke bankrekening moet echt handig zijn

Zodra je je eigen bedrijf begint zul je op zoek moeten gaan naar een zakelijke bankrekening. Natuurlijk gaat je voorkeur dan uit naar een gratis zakelijke bankrekening, maar daar moet je je zeker niet blind op staren. Je moet vooral kijken naar gebruiksgemak. Een zakelijke bankrekening moet vooral handig zijn in gebruik, je moet er meer plezier van hebben dan dat het je ergert. Door een goede zakelijke bankrekening te gebruiken en deze, bijvoorbeeld, te koppelen aan je boekhoudprogramma, hoef je maar één administratie bij te houden. Je hebt dan geen gedoe met heen en weren tussen verschillende programma's. De kans dat je dan het overzicht kwijtraakt is dan ook een stuk kleiner.

Een zakelijke bankrekening open je online

Misschien doe jij ook nog wel zaken á contant, maar over het algemeen zullen de meeste mensen jou producten en diensten via de pin of een overschrijving betalen. En dus is het wel van belang dat je een zakelijke bankrekening snel kunt openen. Door dit gewoon online te regelen kost het je maar weinig tijd en kun je er direct gebruik van maken. Veel zakelijke rekeningen zijn in het eerste jaar gratis, sommige zakelijke rekeningen rekenen vanaf het tweede jaar een (klein) bedrag per maand, andere rekeningen blijven gratis. Lees altijd goed wat de voor- en nadelen zijn van de bank die jij op het oog hebt.

Wat is belangrijk voor jou?

Ik weet natuurlijk niet wat belangrijk is voor jou, maar wel wat belangrijk is voor mij. Ik vind het heel fijn als ik mijn rekening kan onderverdelen in diverse spaarrekeningen. Zo kan ik bij iedere betaalde factuur direct mijn BTW apart zetten. Iedere drie maanden, bij de BTW- aangifte, hoef ik dan niet alsnog alles uit te rekenen en kan ik zó dit bedrag overmaken naar de Belastingdienst. Ook het apart houden van de inkomstenbelasting werkt voor mij erg goed. Zo ongemerkt spaar ik daar lekker voor.

Gun jezelf ook wat!

Als ZZP'er heb je niet meer de luxe van vakantiegeld in mei. Daar zul je zelf voor moeten zorgen. Door van iedere betaalde factuur 8% apart te zetten op een speciale vakantiegeldspaarrekening kun je jezelf ieder jaar vakantiegeld uitkeren. Ook het sparen voor een buffer, voor investeringen of mindere tijden, kun je gewoon doen op een extra spaarrekening. Niet iedere zakelijke bankrekening geeft de mogelijkheid om zoveel spaarrekeningen te openen als je maar wilt. Het was bij mij van doorslaggevend belang bij de keuze van mijn bank. 

Geef een reactie