Online bedrijven bereiken

Nieuws

Dit moet je weten over PMD afval

In ons dagelijks leven gaan er heel veel dingen die we doen eigenlijk al vanzelfsprekend. We hebben eigenlijk bijna niet door dat sommige onderdelen van onze maatschappij zo goed geregeld zijn dat we er eigenlijk niet meer bij stil hoeven te staan. Een voorbeeld hiervan is het afvalbeleid. We hebben allemaal een prullenbak in onze keuken staan en we denken niet echt meer na over wat er met dat afval gebeurd zodra het in de container beland. Toch wordt het steeds belangrijk om hierbij stil te staan. Het afval en hoe we daarmee omgaan is erg belangrijk voor ons milieu. Het scheiden hiervan speelt ook een grote rol. Maar hoe we dat doen is voor veel mensen eerder een vraag dan een weet. PMD afval is een van de begrippen die erg belangrijk is als het gaat over het verzamelen en het sorteren van afval. Het is een van de afval stromen die een grote invloed heeft over het milieuvriendelijker maken van de afvalindustrie. Hier wordt kort uitgelegd wat je precies moet weten over de PMD container en het afval en waarom het zo belangrijk is voor de afvalindustrie.

Soort afval

Om uit te kunnen leggen waarom het zo belangrijk is, is het wel zo handig om te weten wat PMD precies inhoudt. Kort gezegd betekent het vooral plastic afval maar we zullen ons altijd blijven verbazen in hoeveel producten en verpakkingen eigenlijk plastic zit. De kans is groot dat je veel dingen die bij PMD horen, bij het rest afval gooit omdat je er niet bij had stilgestaan dan het ook bij het plastic zou kunnen horen. Er is een ellelange lijst, waaronder melk verpakkingen, blikjes, plastic verpakkingen natuurlijk. Maar ook deksels van potten horen erbij, en dat is op zich heel logisch maar vaak denken mensen daar niet echt bij na als de pot met pindakaas leeg is en ze deze weg willen doen. Het gebeurt immers vaak genoeg dat de pot mét deksel in de glasbak beland, of de deksel gaat uit automatisme bij het normale afval.

Soort container

Bij het scheiden van afval hoort ook het gebruik maken van verschillende containers. PMD container kun je krijgen in verschillende maten afhankelijk van hoeveel afval er vrijkomt bij je bedrijf. Maar schat het ruim in, wanneer je echt gaat letten op het scheiden zal het je namelijk verbazen hoeveel meer PMD afval er eigenlijk is.

Milieubewust

Het kost misschien wat aanpassingsvermogen, maar als je zover bent kun je in ieder geval over je bedrijf zeggen dat het op een milieubewuste manier afval verzamelt.

Geef een reactie